Valgiaraščiai

Perspektyvinis valgiaraštis 1 savaitė


Pirmadienis
Ryžių kruopų košė, vaisiai, nesaldinta arbata.
Batatų sriuba vištienos ir grikių troškinys su morkomis, pomidorais, burokėlių ir obuolių salotos, pomidorai, cukinijos, vanduo paskanintas citrinomis.
Morkų blyneliai, nesaldintas jogurtas, pieno kokteilis su vaisiais ir uogomis.


Antradienis
Avinžinių kruopų košė su pienu, pagardinta kriaušėmis ir apelsinais, duona su sviestu ir sūriu, nesaldinta arbata.
Daržovių sriuba duona, virtų bulvių cepelinai su kiauliena, natūralus jogurtas, morkų lazdelės, vanduo, paskanintas obuoliais.
Perlinis kuskusas su troškinta jautiena, jogurtas su vyšniomis.


Trečiadienis
Brinkinti grikiai, vaisiai, arbata.
Daržovių sriuba, kiaulienos maltinis, perlinės kruopos, kopūstų ir morkų salotos, paprika, brokoliai, vanduo su kriaušėmis.
Skryliai, grietinė, braškės, bananai, pienas.


Ketvirtadienis
6 kruopų košė su uogomis, vaisiai, arbata.
Lęšių sriuba, duona, orkaitėje kepti žuvies maltinukai, bulvių košė, morkos su aliejumi, brokoliai, pomidorai, vanduo su obuoliais.
Virti varškėčiai su grikių sėlenomis, natūralus jogurtas, arbata.


Penktadienis
Perlinio kuskuso košė, sumuštinis su kiaušiniu, salotomis, vaisiai, arbata su citrina.
Barščių sr. duona, plovas su vištiena, agurkų, pomidorų, paprikos salotos, vanduo su citrina.
Spelta miltų sklindžiai su obuoliais, natūralus jogurtas, braškės, pienas.


Perspektyvinis valgiaraštis 2 savaitė


Pirmadienis
Miežinių kruopų košė su kriaušėmis ir apelsinais, vaisiai, nesaldinta arbata
Šviežių kopūstų sriuba, duona, grietinėlėje troškinta kalakutienos filė su morkomis, virtos grikių kruopos, keptų burokėlių salotos su špinatais, morkos, brokoliai, vanduo paskanintas agurkais.
Kukurūzų miltų blynai su obuoliais, braškės, pienas.


Antradienis
Kukurūzų kruopų košė su sv.ir vyšniomis, nesaldinta žolelių arbata.
Trinta moliūgų sriuba, duona, kiaulienos guliašas, brokolių ir bulvių košė, kopūstų salotos su paprika, agurkai, pomidorai. vanduo paskanintas avietėmis.
Varškės apkepas su kriaušėmis, avižų sėlenomis, natūralus jogurtas, arbata su citrina.


Trečiadienis
Pieniška sorų kruopų košė su uogomis, vaisiai, nesaldinta vaisinė arbata.
Perlinių kruopų sriuba, orkaitėje kepti kiaulienos ir jautienos kukuliai, pilno grūdo makaronai, keptos šakninės daržovės su saulėgrąžų sėklomis, morkos, paprikos, vanduo paskanintas kriaušėmis.
Avinžirnių troškinys, kefyras.


Ketvirtadienis
Pieniška kvietinių kruopų košė su sviestu ir uogomis, nesaldinta arbata.
Žiedinių kopūstų sriuba, menkių filė su cukinijomis ir pomidorais, virti ryžiai, šviežių agurkų salotos, vanduo paskanintas melionais.
Lietiniai su varške, natūralus jogurtas, avietės, pienas.


Penktadienis
5 rūšių kruopų košė pagardinta saulėgrąžomis, vaisiai, nesaldinta arbata.
Žirnių sriuba, duona, bulvių plokštainis su vištiena, natūralus jogurtas, paprikos,
agurkai, vanduo pagardintas citrinomis.
Orkaitėje kepti varškėčiai su morkomis, natūralus jogurtas, pienas.


Perspektyvinis valgiaraštis 3 savaitė


Pirmadienis
Manų kruopų košė praturtinta vyšniomis, vaisiai, nesaldinta arbata.
Špinatų sriuba, duona, avinžirnių ir vištienos troškinys su pomidorais ir prieskoninėmis daržovėmis, brokoliai, morkos vanduo paskanintas avietėmis
Troškinti kopūstai, virtos bulvės, varškė su uogomis ir bananais.


Antradienis
Miežinių perliukų košė su braškėmis ir kriaušėmis, vaisiai, nesaldinta arbata.
Barščių sriuba su pupelėmis, žemaičių blynai su kiauliena, natūralus jogurtas, daržovių salotos, pomidorai, morkos, vanduo su citrina.
Spelta miltų blyneliai su cukinijomis, natūralus jogurtas, pieniška ryžių sriuba.


Trečiadienis
Omletas su fermentiniu sūriu, duona, pomidorai, vaisiai, nesaldinta arbata.
Pupelių sriuba, orkaitėje keptos paukštienos šlaunelės, perlinės kruopos, žiedinių kopūstų ir pomidorų salotos, paprikos, brokoliai, vanduo su obuoliais.
Virtinukai su varškės įdaru, mėlynės, braškės, pienas.


Ketvirtadienis
Varškės ir morkų apkepas, natūralus jogurtas, vaisiai, arbata.
Trinta morkų sriuba su saliero šaknimi, morkomis, orkaitėje kepti lašišų ir jūrų lydekų filė maltinukai, bulvių košė, daržovių salotos su paprika, cukinijos, žiediniai kopūstai, vanduo su obuoliais.
Pilno grūdo makaronai su daržovių padažu ir kietuoju sūriu, kefyras.


Penktadienis
Perlinio kuskuso košė su žalumynais, vaisiai, arbata su citrina.
Trinta cukinijų sriuba, duona, balandėliai, bulvių košė su ciberžolė ir krapais pomidorai, agurkai, vanduo paskanintas kriaušėmis.
Grikių ir spelta miltų blynai su bananais, vyšnios, natūralus jogurtas, pienas