Valgiaraščiai

Perspektyvinis valgiaraštis 1 savaitė


Pirmadienis

Pusryčiai. Avižinių dribsnių košė skaninta pienu ir sviestu 150/5g; Natūralus jogurtas 125g; Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius
Pietūs. Šviežių kopūstų sriuba su bulvėmis (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona; Ryžių plovas su kiaulienos mėsa; 100/50g; 150/70g Švž. agurkų ir ridikėlių salotos su natūraliu jogurtu; 50/5g; 70/7g Švž.pomidoras; 40g Stalo vanduo su vaisiais ir uogomis150g;
Vakarienė. Lietiniai blynai; 100g; 120g; Trintos uogos; 25g Pienas; 150g



Antradienis

Pusryčiai. Orkaitėje keptas purus omletas 80g; 100g; Juoda duona su saulėgrąžomis ir sviestu 30/5g; Švieži agurkai 70g; Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius 100g  
Pietūs. Pomidorų ir ryžių sriuba  (augalinis) 100g; 150g; Juoda duona su saulėgrąžomis; Kepti su garais vištienos kukuliai 60g; 80g; Perlinio kuskuso kruopų košė 80g; 100g Daržovių traškios lazdelės (morka, agurkas, paprika) 60g; 80g Stalo vanduo su citrina;
Vakarienė. Tradiciniai varškės virtiniai; 100g; 130g Trintos uogos; 25g Vaisinė nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius 100g  


Trečiadienis

Pusryčiai. Tiršta kukurūzų kruopų košė skaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/5g Trintos uogos; 25g Trapučiai; 20g Nesaldinta arbata su citrina; Sezoninis vaisius
Pietūs. Burokėlių ir pupelių sriuba (augalinis) 100g; 150g; Juoda duona su saulėgrąžomis; Troškinta kalakutienos mėsa su grietinėle; 60/20g; 80/50g Bulvių košė su linų sėmenimis; 70g; 100g Šviežių kopūstų, kukurūzų ir agurkų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi 80/5g; Stalo vanduo su citrina;
Vakarienė:       
Pieniška sriuba su perlinėmis kruopomis 150/60g; 150/80g
Šilta vietoje kepta mielinė bandelė; 50g;


Ketvirtadienis

Pusryčiai. Tiršta grikių kruopų košė skaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/5g Pienas; 200g Sezoninės uogos (arba vaisius) 100g    
Pietūs. Trinta žiedinių kopūstų sriuba (augalinis) 150/5g Juoda duona su saulėgrąžomis; Troškinta malta jautienos mėsa su daržovių padažu; 50/50g; 80/70g Kietųjų kviečių virti makaronai; 80g; 100g Daržovių traškios lazdelės (morka, agurkas, paprika); 50g; 80g Stalo vanduo su citrina;  
Vakarienė. Sklindžiai su kefyru 100g; 150g Trintos uogos; 25g Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius


Penktadienis

Pusryčiai. Pieniška sorų kruopų košė skaninta sviestu 150/5g Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius Sezoninės uogos (arba vaisius) 100g
Pietūs. Lęšių sriuba (augalinis) 150g; Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje keptas žuvies (lydeka ir lašiša) maltinis 60g; Virtos bulvės; 70g; 100g Pomidorų, agurkų, ridikėlių, krapų salotos su grietine; 80/8g Stalo vanduo su vaisiais ir uogomis150g;
Vakarienė. Orkaitėje keptas varškės apkepas; 120g;150g Trintos uogos; 25g Natūralus jogurtas; 30g Nesaldinta arbata


Perspektyvinis valgiaraštis 2 savaitė


Pirmadienis

Pusryčiai. Pieniška avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu; 200g Trapučiai; 10g Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius  
Pietūs. Daržovių sriuba su brokoliais (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona; Garuose virtas triušienos maltinukas 60g; 80g; Bulvių košė su linų sėmenimis; 70g;100g Švž. morkų ir obuolių salotos su aliejumi; 50/5g; Švž. agurku lazdelės 30g Stalo vanduo su vaisiais/uogomis.
Vakarienė.Apkepti varškėčiai; 100g; 130g Trintos uogos; 25g Nesaldinta arbata. Apelsininio skonio ryžių košė su sviestu 150g;200g Pienas 150g Sezoninės uogos 100g.


Antradienis

Pusryčiai.
Penkių grūdų dribsnių košė skaninta pienu ir sviestu; 150/10g; 200/15g Sumuštinis iš pilno grūdo kvietinės duonos riekės, kiaušinio skiltelės ir agurko; 22/3/20/25g Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius
Pietūs.Skaidri pilno grūdo makaronų sriuba 150g Viso grūdo ruginė duona; Troškinta kiaulienos mėsa su avinžirniais ir daržovėmis 50/70/30g Virtos bulvės  70g;100g Daržovių traškios lazdelės (agurkas, paprika) 50g; 90g Vanduo su citrina.
Vakarienė. Apelsininio skonio ryžių košė su sviestu 150g;200g Pienas 150g Sezoninės uogos 100g.


Trečiadienis

Pusryčiai. Kvietinių kruopų skaninta pienu ir sviestu 150g Sezoninės uogos 50g; 100g Sezoninis vaisius Natūralus jogurtas; 125g Nesaldinta arbata;
Pietūs. Burokėlių sriuba su pupelėmis (augalinis) 100g; 150g Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje keptas kapotos vištienos kepsnys; 60g Lęšių ir ryžių kruopų košė su kepintomis daržovėmis; 80g; 100g Švž. kopūstų salotos su krapais, agurkais ir aliejaus užpilu; 50/5g Švž. morkų lazdelės; 30g Vanduo su citrina;
Vakarienė. Viso grūdo avižinių miltų blynai su obuoliais; 150g Natūralus jogurtas; 30g; 70g Trintos uogos; 25g Nesaldinta arbata;


Ketvirtadienis

Pusryčiai. Virtas kiaušinis; 1 vnt Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 30/5/15g; Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius  
Pietūs. Baltųjų pupelių sriuba su bulvėmis (augalinis) 100g; 150g Juoda duona su saulėgrąžomis; Troškintas kalakutienos kukulis; 60g; 80g Biri grikių košė; 100g Pomidorų, agurkų, ridikėlių, krapų salotos su grietine; 80/8g Vanduo su citrina;
Vakarienė. Varškės ir ryžių sufle kepta orkaitėje; 130g Grietinė 15g; 20g; Trintos uogos; 25g Nesaldinta arbata; Duoniukai 10g


Penktadienis

Pusryčiai.Skaldytų šešių grūdų kruopų košė skaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/5g Sezoninės uogos 100g; Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius
Pietūs. Agurkinė sriuba (augalinis) 100g; 150g Juoda duona su saulėgrąžomis; Orkaitėje keptas žuvies (lydeka) kukulaitis 60g; Bulvių košė; 70g; 100g Virtų burokėlių salotos su citrinų ir aliejaus užpilu; 50/5g; 70/5g Pomidorai; 40g. Stalo vanduo su vaisiais/uogomis;
Vakarienė. Kietųjų kviečių makaronai gardinti fermentiniu sūriu 120/15g; 150/20g Pienas; 100g; 150g  


Perspektyvinis valgiaraštis 3 savaitė


Pirmadienis

Pusryčiai. Pieniška manų kruopų košė skaninta sviestu 200g; Trapučiai 10g; Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius  
Pietūs. Špinatų sriuba (augalinis) 150g Viso grūdo ruginė duona; Troškintas kalakutienos kukulis; 60g; 80g Perlinio kuskuso kruopų košė; 80g; 100g Švž. kopūstų salotos su krapais, agurkais ir aliejaus užpilu; 50/5g Daržovių traškios lazdelės (morka, agurkas, paprika); 50g Stalo vanduo su citrina;
Vakarienė. Sklindžiai su obuoliais; 100g; 130g Trintos uogos; 25g Pienas 150g  


Antradienis

Pusryčiai. Orkaitėje keptas purus omletas; 80g; 100g Juoda duona su saulėgrąžomis ir sviestu; 30/5g Ekologiškas, natūralus pomidorų padažas; 30g Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius
Pietūs. Kopūstų, burokėlių, pupelių barščiai (augalinis) 100g; 150g Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje keptas kapotos vištienos kepsnys 60g; 80g Perlinių kruopų ir daržovių košė; 80g; 100g Morkų salotos su sezamo sėklomis ir aliejumi; 50/5g Švž. agurkai; 30g Stalo vanduo su vaisiais/uogomis;
Vakarienė. Virti purūs varškės ir bulvių virtinukai 40/80g; 50/100g Vanilinis sviesto ir grietinės padažas 25g Nesaldinta arbata;  


Trečiadienis

Pusryčiai. Tiršta miežinių kruopų košė skaninta pienu ir sviestu; 150/5g; 200/5g Pienas; 200g Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius 
Pietūs. Šviežių kopūstų sriuba (augalinis) 150g; Juoda duona su saulėgrąžomis; Keptas su garais maltos jautienos ir kiaulienos šnicelis; 60g; 80g Biri grikių košė; 70g; 90g Gūžinės salotos “Iceberg” su agurkų ir aliejaus užpilu; 50/5g Švž. pomidorai; 30g; 40g Stalo vanduo su citrina;
Vakarienė. Mieliniai blynai; 80g; 100g Trintos uogos; 25g Sezoninis vaisius  Nesaldinta arbata;


Ketvirtadienis

Pusryčiai. Sorų kruopų košė pagardinta pienu, sviestu ir bananu 120/40g; Trapučiai 20g.Nesaldinta arbata; Sezoninis vaisius.
Pietūs.Tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis (augalinis) 100g; 150g; Juoda duona su saulėgrąžomis; ryžių plovas su kalakutiena 160g; 20g Morkų lazdelės; 50g Pomidorų salotos su grietine; 50/5g; Stalo vanduo su vaisiais/uogomis;
Vakarienė. Orkaitėje keptas varškės ir bananų apkepas 70/80g Trintos uogos; 25g Natūralus jogurtas; 30g Nesaldinta arbata;


Penktadienis

Pusryčiai. Tiršta grikių kruopų košė skaninta pienu ir sviestu 100/3g; 150/5g Sumuštinis iš pilno grūdo kvietinės duonos riekės, kiaušinio skiltelės ir agurko; 22/3/20/25g Sezoninis vaisius  Nesaldinta arbata;
Pietūs. Daržovių sriuba su brokoliais (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje kepti žuvies (lašiša) gabaliukai 50g; Biri ryžių kruopų košė; 70g; 100g Virtų burokėlių salotos su citrinos ir aliejaus užpilu; 50/5g; 70/5g Švž. agurkai; 30g Stalo vanduo su citrina;
Vakarienė. Suvožtinis su vištienos mėsos maltiniu „Hamburgeris” 100g Nesaldinta arbata; Sezoninės uogos (arba vaisius) 50g
UAB ,,Sanus cibus” Pavasario-vasaros 2024 m.
Skip to content