Savivaldybėje – piešinių paroda „Trispalvis mūsų valstybės simbolis“

Vilniaus miesto savivaldybėje atidaryta mažųjų vilniečių piešinių paroda – „Trispalvis mūsų valstybės simbolis“.


„Ačiū vaikams, kurie papuošė savivaldybę spalvinga paroda, ačiū už kūrybiškai pavaizduotas trispalves. Ši paroda – tai džiaugsmas ir patiems vaikams, kurių eksponuojami darbeliai nuolat matomi į savivaldybę užsukusiems vilniečiams“, – parodos atidaryme kalbėjo švietimo klausimus kuruojantis mero patarėjas Albertas Lakštauskas.


Paklausus pačių vaikų, ar smagu jiems buvo kurti, mažieji  noriai dalijosi įspūdžiais, kaip įdomu buvo piešti, nes ruošdamiesi parodai, jie lankėsi įdomiose ekskursijose po parką, pilį, klausėsi įdomių istorijų ir legendų. Mažųjų piešiniai atskleidžia ikimokyklinukų  pažintį su mūsų trispalve, nuoširdžius jausmus.


Šią parodą inicijavo Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija. Įgyvendindama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtą programą, direkcija vykdo edukacinį projektą „Lietuvos valstybės simboliai”, supažindinantį vaikus ir jaunimą su reikšmingais mūsų šalies bei sostinės kultūros įvykiais  bei tradicijomis, susijusiomis su mūsų valstybės simboliais.


Aplankyti parodą ir pasigrožėti vaikų piešiniais kviečiame sausio 24 – 31 d. Vilniaus miesto savivaldybės II aukšto fojė.

Nuotraukos :  Sauliaus Žiūros

Informacija iš : http://www.vilnius.lt/index.php?2399324725

Skip to content